paras herkku ikinä

Näin dietin kunniaksi on hyvä jaella herkullisia reseptejä. Motivaatio tähän diettailuun on vähän hukassa. Aina kun käyn salilla iskee kauhea "mä oon niin pulska olo". Eiks sen pitäis mennä just toisinpäin? No joo. Sitä Pavlovan reseptiä ajattelin kuitenkin teille tyrkyttää.

Kakku on tosi tosi helppo tehdä. Vaikein osuus on kananmunan valkuaisten erottelu keltuaisista. Eli jos homman haltsaat, niin onnistut aika varmasti. Reseptistä vielä. Mun ohjeessa käskettiin laittaa etikkaa 1 tl marengin sekaan, samoin noita jauhoja. Käsittääkseni marengin voi kuitenkin tehdä ihan vaahdottamalla valkuaiset ja sokeri. korjatkaa jos meni pieleen. Ei tarvii meinaan turhaa ostella mitään etikoita (kuten allekirjoittanut). Mut joo. Se resepti.


Aineet:
4 kpl munan valkuaisia
2,5 dl sokeria
1 tl valkoviini etikkaa
2 tl maissitärkkelysjauhoa
1 tl vaniljasokeria

Täyte:
1 prk sitruunarahkaa
2 dl kermaa
mansikoita/ muita marjoja


  • erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset pysyväksi vaahdoksi. Lisää joukkoon vähitellen sokeri. Kun seos alkaa olla valmis (pysyy kulhossa vaikka kääntäisit sen nurinpäin), siivilöi joukkoon jauhot. Sekoittele kevyesti joukkoon myös etikka ja vaniljasokeri.
  • piirrä tarjoiluastian pohjan kokoinen ympyrä leivinpaperille (noin 24 cm). Pursota marenki ympyrälle. Reunoista voit pursottaa korkeammat.
  • Lämmitä uuni 110 asteeseen. Anna marengin olla uunissa noin 1 1/2 h. Tämän jälkeen jätä pohja jälkilämmölle vielä tunniksi. Marenki on valmiina oljen ruskeaa ja mukavan rapsakkaa.
Kun pohja on jäähtynyt tee seuraavat hommat:
  • vatkaa kerma vaahdoksi, makeuta sokerilla jos haluat. Sekoittele joukkoon rahka. 
  • Kaada massa marenkipohjan päälle. Laita massan päälle marjat. Koristele.
  • Nauti hyvässä seurassa hetimiten skumpan tai kahvin kanssa. Pavlovla kostuu aika nopeasti, joten seuraavaksi päiväksi tätä herkkua ei kannata enää säästää. 
  • Pohjan voi tehdä myös edellisenä iltana. Oiva säilytys paikka on kuivassa paikassa, leivinliinan alla. Tai vaikkapa siellä uunissa (älä vaan laita uunia vahingossa päälle).

Ihan tajuttoman hyvää! Aion todellakin leipoa pavlovaa vielä toistekkin tänä kesänä.

Nyt surffailemaan netin ihmeellisen maailmaan. Kesämekkoa mä metsästän... Kelit ei tosin rantamekkoja vaadi.



post signature

Kommentit