VISIT PÄRNU

Here we go. Tässä tulee matkapostauksen tapainen juttu Pärnusta. Oltiin siis juhannuksena Pärnussa kahden lapsen ja neljän aikuisen voimin.

MITEN SINNE PÄÄSEE???
Startattiin matkamme Helsingistä, josta ylitimme Suomenlahden autolautalla. Meidät kuskasi Eckerö line, ja matka kesti noin 3,5 h. Purkki oli aika, hmm, kulahtanut, joten jos haluaa jotain vähän tasokkaampaa matkustusta, kannattanee valita joku muu laiva. Mutta ylitys hoitui hyvin, aikataulussa ja palvelu pelasi hienosti. Neljä vuotiaan kanssa matkustaessa laivan pallomeri riitti viihdykkeeksi loistavasti.  Tallinnasta jatkoimme matkaa omalla autolla Pärnuun. Ajomatka kesti noin 1,5 h ja tiet oli hyvässä kunnossa!! Kannattaa muuten hoitaa syömätankkaus ennen Tallinnasta poistumista, koska matkan varrella oli vain pieniä (ja kämäsiä) huoltoasemia. Esim Rocca al Mare- kauppakeskuksesta (15 min ajomatka satamasta) löytyy oikein hyviä ravintoloita.MIHIN VOI  MAJOITTUA??? 
Me vuokrattiin huoneisto yhden tutun kautta. Ainakin lapsiperheelle huoneiston vuokraaminen voi olla tosi hyvä ja edullinen vaihtoehto. Meidän majoitus maksoi 120 euroa yöltä (neljä aikuista + 2 lasta). Pärnusta löytyy myös lukuisia mukavia hotelleja. Niitä voit käydä kurkkaamassa täältä. Appivanhemmat majoittuivat Strand SPA hotelliin ja tykkäsivät.

TEKEMISTÄ
Tässä kohdin on pakko mainita ensimmäiseksi Pärnun ranta. Todella upea paikka. Ihan kuin oltaisiin jossain paljon kauempana kuin Virossa. Ranta-alue on todella siisti. Sieltä löytyy paljon erilaisia kahviloita, vessat, leikkipuisto yms. Auringonpalvojat voivat vuokrata rantatuoleja, joiden vuokra on parin euron tietämillä. Itse ranta on myös ihanan matala, joten lapsien kanssa tästä on erityistä iloa!! Rantaa pitkin pääsee kävelemään ihanalla rantabulevardilla. Jos kävely ei maistu, voi vuokrata polkuauton, jonka tuntivuokra oli muistaakseni 10 tietämillä. Jos kohdalle sattuu huono keli, tai rantahommat ei kiinnosta, kannattaa kokeilla minigolfia. Sitä pääsee pelaamaan 2,5 euron maksulla (aikuiset).


Meidän reissulle sattui ainoastaan yksi aurinkoinen päivä. Niinpä päätettiin testata myös sisähuvituksia. Suunnattiin porukalla Tervise Paradiis vesipuistoon. Kolmen tunnin lippu maksoi kohtuulliset 11 euroa/ nuppi. Bonusta siitä, että alle 6-vuotiaat pääsivät maksutta. Juurikin tuon kolme tuntia vesipuistossa sai kulumaan mukavasti. Sieltä löytyi viisi vesiliukumäkeä, normi altaat ja lastenallas. Janon sai taltutettua allasbaarissa. Vesipuisto oli tosi siisti, ja palvelu pelasi moitteettomasti. Kannattaa käydä.

Shoppailukohteena Pärnu on mun mielestä aika huono. Kävin parissa (tosi pienessä) kauppakeskuksessa. Jos shoppailemaan kuitenkin haluaa, kannattaa piipahtaa newyorker- myymälässä, joka löytyy Pärnu keskuksesta (Aida 7) Liikkeessä myydään henkkamaukan/ veromodan hintatason vaatteita.  Itse tein ko. putiikista kivoja löytöjä.  Kävelykadulta löytyy ainakin Veromodan liike. Itse tein löytöjä kävelykadulla sijaitsevasta koruliikkeestä (pieni koju, jossa myydään edullisia koruja). Kosmetiikkaa ei virossa ollut mitenkään huiman halpaa, mutta ostin jotain juttuja ihan ruokakaupasta (Maxim). BB-voiteen sai virosta noin 30% edullisemmin kuin Suomesta. Myös hiusvärejä sai halvemmalla.

Viron reissulla kannattaa suunnistaa myös kampaajalle. Itse en tosin valitettavasti kampaajalle ehtinyt.. Mutta anoppi maksoi hiustenleikkuusta + väripaketista 35 euroa.. Joten melko halvalla saa itselleen uuden lookin.

Pärnussa pääsee liikkumaan helposti kävelemällä. Ja etenkin vanhoista taloista pitäville, paikasta löytyy paljon katseltavaa.MITÄ MAKSAA???
Mutu tuntumalla voi todeta, että virossa hintataso (ruoka, palvelut yms)  on noin 30% edullisempaa kuin täällä meillä. Alkoholi on tunnetusti edullisempaa... Loota siideriä maksaa 15 eskoa, kaljat 60 cnt kipale. Kakut, pullat yms herkut saa ruokakaupasta käsittämättömän halvalla.Esim 8 hengen lasten kakku maksoi noin 8 euroa, pullat 30 cnt/kipale.. Homejuustopaketin sai eurolla. Tuontitavarat oli kalliita tai saman hintaisia kuin täällä meilläkin. Kannattaa siis vertailla hintoja. Vertailun vuoksi mainittakoon, että neljän hengen illallinen (alkuruoka, pizzat, jälkkärit, kolme annosta alkoholi/ nenä) maksoi koko poppoolta 60 euroa.


SYÖMINKEJÄ???
Koska yövyimme huoneistossa, tuli siellä laitettua aika paljon itse ruokaa. Kävimme syömässä kerran Steffani ravintolassa. Kyseistä ravintolaa voimme suositella lämpimästi!! Ruoka oli tos hyvää. Ja ihmismäärästä päätellen paikka on tosi suosittu.

Tässäpä jotain kokemuksia. Kyselkää, jos haluatte tietää jotain lisää.


post signature

Kommentit

  1. Tosi kivan kuuloinen reissu! Me käytiin silloin kans mm. tuossa ravintolassa syömässä ja en voi muuta kuin kehua! En ihmettele, että sitä monessa paikassa suositeltiin. Me oltiin silloin reissussa muistaakseni viikko ja vuokrattiin tuolloin 5-vuotiaalle esikoiselle pyörä. Kätevä ja halpa! Kävin laitattamassa rakennekynnet, maksoi 30e.

    Nyt mulle tuli Pärnu-kuume :)

    VastaaPoista
  2. Joo, reissu oli kyllä tosi onnistunut!! Ja aika halvalla sait rakennekynnet.

    Ei muuta ku Pärnuun reissulle!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti