brita ja äänetön bloggaaja

moi.

tiedättekö, olen onnistunut hukkaamaan ääneni jonnekkin tämän aamun ja päivän aikana. Eilen mulla ei ollut mitään flunssaan viittaavaa. Mutta tänään sitten.. ensin vuosi nenä ja nyt musta ei lähde kuin säälittävää pihinää. Ei siis treenailua tänään. Eikä sählyä huomenna. Puh.

Asiasta leivontakulhoon. Lupasin jakaa jo tovi sitten ihanaisen brita-kakun ohjeen. Ja tässä se tulee. Resepti on kopioitu suoraan kotivinkin sivuilta. Tein sen melkein ohjeen mukaan, tosin mantelit jätin veks. Helpohko resepti. Vaikein osuus taisi olla tuo keltuaisten ja valkuaisten erotteleminen. Tähänkin on kuulemma keksitty joku vipstaaki. Saa laittaa mulle tulemaan linkkiä tai postia, jos tiedätte mistä niitä saa.


6 annosta
Valmistusaika: 60 min.
  • 125 g voita tai margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 2 kananmunan keltuaista
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl maitoa
  • MARENKI
  • 2 kananmunan valkuaista
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl mantelilastuja
  • TÄYTE
  • 2 dl vispikermaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl sokeria
  • 5 dl mansikoita

Tee näin:

  • 1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää keltuaiset seokseen vatkaten.
  • 2. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää munavaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja maitoa.
  • 3. Piirrä uunipellin kokoiselle leivin-paperille kaksi ympyrää, joiden halkaisija on 19 cm. Jaa taikina tasaisesti levyiksi, jotka ovat hieman ympyröitä pienemmät.
  • 4. Kypsennä pohjia 180-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia.
  • 5. Tee marenki. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sokerit ja vatkaa, kunnes valkuaisvaahto pysyy kulhossa vaikka kulhon kääntää ylösalaisin.
  • 6. Levitä marenki esipaistettujen pohjien päälle. Ripottele pinnalle mantelilastut. Paista kakkupohjia 180-asteisessa uunissa vielä 15 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen. Jäähdytä pohjat.
  • 7. Tee täyte. Sekoita sokerit kermaan ja vatkaa se vaahdoksi. Levitä toisen pohjan päälle kermavaahtoa ja pilko sen päälle mansikoita.
  • 8. Nosta toinen pohja täytteen päälle ja koristele sekin kermavaahdolla ja mansikoilla.



Täytteeseen voinee käyttää jotain muutakin kuin mansikkaa... Näin syksyllä esim lakka voisi sopia hyvin tuonne väliin.

Täytyy vielä hehkuttaa kotitekoisten vohveleiden parhautta. Sain viime viikolla lahjaksi oman vohveliraudan.. Ja oi mitä herkkua ne vohvelit olikaan. voipi olla että torstaina pitää tehdä vohveleita hernarin kaveriksi.

Nyt sinne punkan pohjalle keräilemään voimia.

post signature

Kommentit

Lähetä kommentti