metsän aarteita

Seuraa hehkutusta maalla asumisen ihanuudesta!!!

Mä oon kuulkaa nyt ihan fiiliksissä.Tulin just meidän takapihalta (no melkeen) mustikasta. Sinisiä marjoja silmän kantamattomiin. Mitään hirmusaalista en jaksanut todellakaan poimia (ei täällä mikään pro kirjottele), mutta muutama rasia saatiin pakkaseen, mulle suu makiaksi ja pojalle puuromarjat. Huomenna äipän kanssa uudestaan (offilla kuorutettuna). Sanoinko jo että oon ihan fiiliksissä?? Tää on ehdottomasti parhaita puolia maalla asumisessa. Metiköt on ihan tossa nurkalla. Tykkään!!!


Mites sun mustikkahommat? Hommaatko mustikat metsästä, pakastealtaasta vai torilta? Vai unohdatko koko homman?

Huomenna on perjantai! Jei. Ihan vähän odotan viikonloppua.
post signature

Kommentit

 1. mehän asutaan kanssa ihan maalla - enkä oo ikinä käynyt marjastamassa :D paikalliselta marjatilalta tulee meidän pakkasmarjat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mun täytyy ehkä vähän selventää.,, Me ei asuta kyllä ihan maalla. Monen mielestä varmaan kaupungissa... Oikeesti tää meidän paikka on yks asuinkeskittymä parinkymmenen kilsan päässä keskustasta. täältä toki löytyy muitakin taloja (ja paljon) ja ruokakaupat. Mutta jos on lapsuuden viettänyt Espoossa, tuntuu tällainen paikka maalle. Eli melkein maalla taitaa olla totuus. (Täällä on tosin maanviljelystä + peltoja ihan kiven heiton päässä), Ja se metsä.

   Mä en pari vuotta sitten diggaillut marjastamisesta ollenkaan. Nyt jotenkin ton pojan myötä mulle on kauheen tärkeetä että lähdetään metsään, sinne missä ne marjat oikeesti kasvaa. Mansikat haen kuitenkin viljelijältä. Samoin vatut.

   Poista
 2. Mustikat tulee pakastealtaasta :( mutta vadelmia mulla on nyt läjäpäin pakkasessa, keräsin niitä mökiltä ihan hulluna ja vieläkin jäi puskat täyteen. Se on ihan käsittämätöntä mitä tahtia niitä kypsyy, alkaa ihan ahdistamaan kun ei saa kerättyä niitä kaikkia ennen kun ne jo putoaa kypsyyttään. Noh, saa varpuset ja muut pikkulinntu herkutella niillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oih, tuoreet vadelmat olis ihania. Mä just tässä pähkäilin, että mistä löytäis hyvän vattupaikan, jos itsepoimis. Tälssä lähellä on onneks yks vatun viljelijä. joten sieltä nyt ainakin saa marjat.

   Poista
 3. Marjamaani ovat Hesingissä, aika lähellä keskustaa. Kerrostalon lähimaastosta poimin metsämansikkaa aiemmin kesällä, nyt vadelmaa ja mustikkaa. Omenien kypsymistä odottelen vielä hetken.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, ihanko oikeasti Helsingistäkin löytyy marjapaikkoja keskustan läheltä? Metsämansikat kelpaisi mullekkin. Ja vadelmat.

   Poista

Lähetä kommentti