Omppupiirakkaa uudella tavalla

No nyt saa kääntää suupielet yllöspäin. Tarjolla on maittava, mutta ei liian makea omppupiirakan resepti. Nappasin sen me naiset lehdestä pari viikkoa sitten. Vaahtokarkit leivonnaisessa kuulosti sen verran mielenkiintoiselta. Tuomariston arvio tuotoksesta oli: tosi hyvää, tätä pitää saada uudestaan. Ja voin vannoa että viimeinenkin muru katosi piirakkavuuasta.

Vaahtokarkeilla sillattu omena-puolukkapiirakka

8 hengelle
400g valmista pakastemurotaikinaa
2 dl vaahtokarkkeja
1 dl puolukoita
2 isoa hapanta omenaa (tai kolme pientä)
1 1/2 rkl kaneli-sokeriseosta

- Painele murotaikina piirakkavuuan keskelle. Itse tein murotaikinan omin pikku kätösin, tämän ohjeen mukaan. Jos käytät valmista taikinaa, muista sulattaa se.
- Sekoita astiassa pilkotut vaahtokarkit, puolukat ja pieneksi kuutioidut omput. Mausta seos kaneli-sokeriseoksella.
- Laita sötkötys piirakkapohjan päälle.
- Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, tai kunnes vaahtikset ovat sulaneet ja taikina on kypsää.
- tarjoile vaniljakastikeen tai jätskin kanssa
- Syö hyvässä seurassa.



Seuraavaksi kokeilen samaa reseptiä pienellä muunnoksella. Ajattelin korvata puolukat raparperillä. Voipi olla aika hyvää.

Nyt projektina on kommentteihin vastaaminen. Lisäksi pitäisi laittaa mammavaatteet myyntiin. Niille kun ei tästä taloudesta löydy käyttöä. Myös parit vauvan vaatteet saa vihdoinkin lähteä uuteen kotiin. Vähän haikeeta joo. Ja jos aikaa jää, suuntaan ulos kirpeään syysilmaan.

Makeata uutta viikkoa!!!
post signature

Kommentit

Lähetä kommentti