Moi,
Viime viikolla hehkutin pinaattilettujen perään. Ne kuuluvat meidän perheen suosikkisapuskoihin ja niitä tulee tehtyä säännöllisesti. Vähän suuritöisiä, mutta lopputulos ratkaisee. Oman reseptini olen napannut hellapoliisin sivuilta ja sitten hiukan muunnellut sitä.
Pinaattiletut
(40-50kpl)
2 munaa
1/2 l maitoa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
150 g sulatettua pakastepinaattia
1 rkl voita
Riko kulhoon munat.
Sekoita joukkoon maito, vehnäjauhot, suola ja pakastepinaatti, sekä sulatettu voi.
Anna turvota mielellään puoli tuntia.
Paista kuumassa valurautapannussa rasvassa.
Tarjoile puolukkahillon ja perunmuusin kanssa.
Toinen meidän perheen suosikkiresepti tulee tässä; vohvelit. Sain vohveliraudan kesällä tuparilahjaksi ja se oli sitten menoa. Viime viikolla maisteltiin vohveleita, kun saatiin pari rakasta ystävää kylään. Vohveleiden kaveriksi vatkasin kermavaahdon ja purkista lorautin vielä kinuskia. Super hyvää.
Vohvelit (8 kpl)
2 munaa
4 dl maitoa
3 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 rkl sulatettua voita
lisäksi
2 dl kermaa vaahdotettuna (mausta vaniljasokerilla)
kinuskikastiketta
Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää maito. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon. Vatkaa jauhoseos munamaidon joukkoon. Lisää suola ja sulatettu voi. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.
Kuumenna vohvelirauta paistokuntoon. Paista taikinasta vohveliraudalla ohuita vohveleita. Lisää pannuun rasvaa tarvittaessa. Huolehdi, että vohvelit pysyvät kuumina, joko uunissa tai pöydällä vadilla hyvin peitettyinä.
Viime viikolla hehkutin pinaattilettujen perään. Ne kuuluvat meidän perheen suosikkisapuskoihin ja niitä tulee tehtyä säännöllisesti. Vähän suuritöisiä, mutta lopputulos ratkaisee. Oman reseptini olen napannut hellapoliisin sivuilta ja sitten hiukan muunnellut sitä.
Pinaattiletut
(40-50kpl)
2 munaa
1/2 l maitoa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
150 g sulatettua pakastepinaattia
1 rkl voita
Riko kulhoon munat.
Sekoita joukkoon maito, vehnäjauhot, suola ja pakastepinaatti, sekä sulatettu voi.
Anna turvota mielellään puoli tuntia.
Paista kuumassa valurautapannussa rasvassa.
Tarjoile puolukkahillon ja perunmuusin kanssa.
kuva lainattu täältä |
Toinen meidän perheen suosikkiresepti tulee tässä; vohvelit. Sain vohveliraudan kesällä tuparilahjaksi ja se oli sitten menoa. Viime viikolla maisteltiin vohveleita, kun saatiin pari rakasta ystävää kylään. Vohveleiden kaveriksi vatkasin kermavaahdon ja purkista lorautin vielä kinuskia. Super hyvää.
Vohvelit (8 kpl)
2 munaa
4 dl maitoa
3 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 rkl sulatettua voita
lisäksi
2 dl kermaa vaahdotettuna (mausta vaniljasokerilla)
kinuskikastiketta
Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää maito. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon. Vatkaa jauhoseos munamaidon joukkoon. Lisää suola ja sulatettu voi. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.
Kuumenna vohvelirauta paistokuntoon. Paista taikinasta vohveliraudalla ohuita vohveleita. Lisää pannuun rasvaa tarvittaessa. Huolehdi, että vohvelit pysyvät kuumina, joko uunissa tai pöydällä vadilla hyvin peitettyinä.
Tarjoa kuumana kermavaahdon ja kinuskikastikkeen kanssa.
Ihan jäätävän hyvää!!!
Ihania leivontahetkiä!!! Mikä on muuten sun suosikkiresepti? Kaikki vinkit on tervetulleita!
ps. viime postaukseen tuli ihania kommentteja. Kiitos niistä. Palaan niihin illemmalla. Nyt tarvii lähteä sulattamaan voisilmäpullaa :D
Kiitos ohjeesta, täytyy alkaa mieleissä kehittelemään jotain vehnäjauhon tilalle ja testailla mitä tulee :)
VastaaPoistaOle hyvä!! Jään odottelemaan sun karppiversiota!!
Poista