tarinoita reissulta

Moi,

lupailin palailla reissutunnelmiin myöhemmin. Nyt siis luvassa pientä tarinan pätkää meidän reissusta.

Oltiin koko perheen voimin Egyptissä, Marsa Alamin rannikolla. Matkanjärjestäjä, Finnmatkat, kuvaa kohdetta näin:

"Coraya Bay on houkutteleva lomakohde, jossa on pitkä ranta, snorklaamiseen soveltuva riutta, vesipuisto ja korkeatasoinen All Inclusive -hotelli. Täältä löydät myös Blue Village Exotic -lomakylän, jossa on lastenkerhot ja kolme uima-allasta."

Ja totuus??

Tämän reisssun tavoitteemme oli puhtaasti lomailu. Kulunut vuosi, ja edellinenkin, on ollut tosi rankka. On ollut talon rakentamista, pihatöitä ja yksityiselämän juttuja. Kunnon lomailulle ei ole ollut sijaa. Joten nyt oli tauon paikka. Lähdimme hakemaan reissultamme aurinkoa, lämpöä, lepoa ja hyvää ruokaa. Lapsen ehdoilla.

Hotelli:

Majoituimme Lamaya Resortissa. Finnmatkat on arvionut hotellin FFFF+, eli todella tasokkaaksi. Ja olen tasan samaa mieltä. Huone  (pl. kaakelien saumat) + allasaluuet + yleiset tilat olivat todella siistit. Huone oli kooltaan todella tilava. Sinne olisi mahtunut majoittumaan helposti nelihenkinen perhe. Meillä oli näkymät piha-alueelle. Altaita löytyi kaikentasoisille uimareille. Me viihdyttiin luonnollisesti aika paljon lastenaltaalla. Plussaa katoksesta sen päällä. Hotellissa oli tosi paljon aktiviteetteja (yogaa, kuntosaliharjoittelua, discoa jne). Bamseklubi oli positiivinen ylläri. Meidän poika diggaili siitä tosi kovin.




Ruoka:
Se oli hyvää ja sitä oli riittävästi. Paketin hintaan kuului kaikki ruokailut. Loppu viikosta kakut yms alkoivat vähän toistaa itseään, mutta muuten ruuan tason suhteen ei ollut valittamista. Ruokaa sai buffet-ravintolasta sekä grillistä (pitsaa, sänkkäreitä yms). Lisäksi allasalueella oli baari, samoin aulan lähellä. Alkoholijuomat kuuluivat hintaan. Pieni miinus välipalojen tarjoilusta. Hedelmiä + pientä purtavaa olisi voinut olla tarjolla enemmänkin. Illallinen kun alkoi 18.30 ehti välissä tulla vähän nälkä (syötiin lounasta jo puolilta päivin). 

Nähtävyydet:
Ei niin mitään nähtävää. Hotellialueen ulkopuolella oli PELKKÄÄ aavikkoa!!! Punainen meri + korallit oli jees, jos tykkää snorklata. Allekirjoittanut meinasi hukata piilarinsaa valtamereen. Ja joo, snorklaus ei ole se mun juttu. Tehtiin yks ohjattu retki, kaupunkikierros. Tätä ilmankin olis pärjännyt. Kaikki on varmaankin nähnyt elämässään moskeijan oviaukolta ja kirkon. Paikallisessa kaupungissa ei ollut mitään nähtävää. Mutta tulipa käytyä!! Voin todeta että harvinaisen edullinen reissu shoppailujen suhteen. Tästä kuitenkin ihan erillisessä postauksessa (juu, kyllä sieltä jotain tarttui mukaan).


turistialue ja aavikkoa



Marsa Alamin lentokenttä on suoraan helvetistä. Todella ahdas ja lauantaina ainakin ihan täynnä porukkaa (12 lentoa tunnin aikana, kaksi lähtöporttia...). Joten malttia mukaan meno-ja paluumatkalla. 

Reissu oli kaiken kaikkiaan just sitä mitä haettiin. Mutta kyllä toi paikka on nyt nähty. Ens kerralla jotain muuta. Suosittelen kuitenkin lämpimästi, jos löhöily ja helppo loma kiinnostaa. Ja matkanhinnat on aika lompakkoystävälliset 

post signature

Ps. Ja se mahapöpö?? Ei tullut. Pientä pörinää, mutta ei muuta :D

Kommentit

  1. Kiva että loma oli onnistunut ja ennenkaikkea että vältyitte faaraon kiroukselta :) Sitähän se tuolla egyptissä on, hotellialueella vihreää, muualla pelkkää hiekkaa! Mä niin haluun itekkin jonnekin aurinkoon löhöilee!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, onneks ei saatu sitä pöpöä. Pelkäsin sitä aika paljon. Tiedätkö mitä, mulla on kans ihan mieletön matkakuume.. Kun kerran auringon makuun in päässyt niin sinne olis taas päästävä.

      Poista
  2. Ihana että säästyitte mahapöpöltä, mä pelkään niitä aina itse ihan hulluna :D Menis loma niin pilalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tunnustaudun myös mahapöpöjen pelkääjäksi. Sitä ei kai ollut vaikea arvata :)

      Poista

Lähetä kommentti