oi napoleon

Helmikuu on yhtä herkuttelua. Ainakin jos viettää näitä teemapäiviä (Runebergin päivä, laskiainen, ystävänpäivä jne..). Olen herkkupeppu. Ja diggaan leivoksista yms. Joskus aiemmin jo mainitsinkin, että oma lempparini on Napoleonin leivos. Mieluiten Cafe Ekbergin versiona.

Koska täällä landella ei ko. kahvilaa ole, pitää leivokset väsätä ihan itte. Ja nyt ajattelin jakaa ohjeen teillekkin. Vaikka viikonlopun herkkuhetkiä varten.

Resepti on super helppo. näin se menee.

Aineet 
pari lehtitaikinalevyä (voitaikina käy kanssa)
vaniljakreemijauhetta (tai valmista vaniljakiisseliainesta) 

Kuorrute
3  dltomusokeria
1  rklrommia
1  rklvettä
1. kaulitse lehtitaikinalevyt ohueksi ja paista uunissa ohjeen mukaan rapsakaksi ja kullan ruskeaksi. Anna jäähtyä.


2. Valmista vaniljakreemi ohjeen mukaan.  Valmista sötkötystä tarvitset kuuteen leivonnaiseen ehkä neljä desiä.3. leikkaa paistetut lehtitaikinalevyt leivospaloiksi. Täytä vaniljakreemillä (tai sillä kiisselillä)4. Valmista tomusokerikuorrutus. Mittaa astiaan tomusokeri ja nesteet. Vatkaa jäykäksi massaksi. Levitä leivosten päälle. Laita leivokset hetkeksi jääkaappiin, jotta kuorrute ehtii kovettua.5. Keitä kaffet ja nauti leivokset hyvässä seurassa.
Mikä sun suosikki leivonnainen on???


post signature

Kommentit

  1. Äh, nyt loppu heti tällaset herkku ohjeet ! :D Mulla on ollut nyt viime aikoina kamalan vaikeaa olla mässäilemättä. Ja ongelmahan on se että viikko menee vaikka ekat 6 päivää loistavasti, syön terveellisesti jne jne mutta sitten se yksi päivä kun repsahdan niin huh ! Tuntuu että mulla on joku ongelma melkeen tän asian kanssa. Kukaan ei voi syödä niin paljoa suklaata kerralla kun minä kun sille päälle satun . Noh, ehkä sitten kevät ja auringon valo saa taas vähän tässkin asiassa tsemppaamaan :)

    VastaaPoista
  2. Nii ja suosikki on kyllä ihan toi Runebergintorttu, ihanan kaloripitoista :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti