Täällä on tänään leivottu. Tosi tosi harvinaista näin keskellä viikkoa. Ja aika harvinaista muutenkin. Ei sillä ettenkö makeasta tykkäis. Mutta jotenkin nyt on ollut niin kiire. Olin saanut jokin aika sitten idean porkkanakakusta. Koska kakku on aika iso meille kolmelle (huomenna saadaan kyllä vieraita), päätin tehdä porkkanamuffinsseja.
Resepti tulee tässä (kopsattu täältä).
Helppo ohje. Mutta yks juttu kannattaa ottaa huomioon. nimittäin toi kuorrutus. Tein muffinivuokiin nuo systeemit ja kuorrute ei riittänyt kaikkiin. Eli kannattaa ehkä tehdä kuorrutetta tuplamäärä, jos haluaa pursotella. Ja käyttää siis niitä pieniä vuokia. Toinen juttu on kuorrutteen paksuus. Tai huomennahan sen näkee miten toi kuorrute jähmettyi. Mun versiossa se oli aavistuksen löysää. Vai johtuuko mahdollisesti siitä, että käytin tuorejuuston sijasta mascarponea???
Nyt joku leivontaguru voisikin opastaa, että täytyykö sen massan jäykistämiseksi lisätä lisää tomusokeria? Vai jähmettyykö se massa jääkaapissa yön aikana??
Suut makiana on kiva suunnata lueskelemaan uusinta kotivinkkiä!
Hyviä herkutteluhetkiä!
Resepti tulee tässä (kopsattu täältä).
Ainekset | 12 annosta |
---|---|
4 - 6 (n. 300 g) | Pirkka porkkanaa (4 dl porkkanaraastetta) |
4 dl | vehnäjauhoja |
3 dl | sokeria |
2 tl | leivinjauhetta |
1 1/2 tl | kanelia |
3/4 dl | Pirkka mantelirouhetta |
100 g | Pirkka leivontamargariinia |
3 | Pirkka kananmunaa |
Kuorrutus | |
1 rs (180 g) | Pirkka Kevyt maustamatonta tuorejuustoa |
1 dl | tomusokeria |
1 tl | Pirkka vanilliinisokeria |
2 rkl | sitruunamehua |
Koristeeksi | |
raastettua sitruunankuorta tai mantelirouhetta | |
Lisäksi | |
12 | Pirkka Amerikan muffinivuokaa |
Vaihe1
Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Sulata ja jäähdytä rasva.
Vaihe2
Riko munien rakenne ja sekoita joukkoon rasva ja porkkanaraaste. Lisää kuivat aineet sekoittaen. Jaa taikina muffinivuokiin. (Vuoat saa täyttää melko täyteen.) Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Vaihe3
Sekoita kuorrutusaineet keskenään ja päällystä jäähtyneet muffinit kuorrutuksella. Koristele sitruunankuorisuikaleilla tai mantelirouheella. Porkkanamuffinit voi myös pakastaa.Helppo ohje. Mutta yks juttu kannattaa ottaa huomioon. nimittäin toi kuorrutus. Tein muffinivuokiin nuo systeemit ja kuorrute ei riittänyt kaikkiin. Eli kannattaa ehkä tehdä kuorrutetta tuplamäärä, jos haluaa pursotella. Ja käyttää siis niitä pieniä vuokia. Toinen juttu on kuorrutteen paksuus. Tai huomennahan sen näkee miten toi kuorrute jähmettyi. Mun versiossa se oli aavistuksen löysää. Vai johtuuko mahdollisesti siitä, että käytin tuorejuuston sijasta mascarponea???
Nyt joku leivontaguru voisikin opastaa, että täytyykö sen massan jäykistämiseksi lisätä lisää tomusokeria? Vai jähmettyykö se massa jääkaapissa yön aikana??
Suut makiana on kiva suunnata lueskelemaan uusinta kotivinkkiä!
Hyviä herkutteluhetkiä!
Kommentit
Lähetä kommentti