valkosuklaajäde

Heissan.

Päivän lenkki vaihtuikin tietsikan ääressä istuskeluun. Ulkona sataa aika reippaasti. Ja olen niin sokerista tehty, etten viitsi mennä pihalle.

Kesää ajatellen, tai ihan muuten vaan, ostettiin pitkän harkinnan jälkeen meille jäätelökone. Se on kenwoodiin liitettävä lisäosa. Muutaman testailukerran jälkeen voin suositella lämpimästi. Viikonloppuna tuli testattua valkosuklaajädeä. Resepti on tässä.


Valkosuklaajäde (4 annosta)
2 dl kuohukermaa
2 dl maitoa
4 kananmunankeltuaista
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
50g valkosuklaata (voit laittaa vaikka koko levyn, jos tykkäät)

ohjeet:

  • erottele keltuaiset. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi
  • vatkaa kerma toisessa kipossa vaahdoksi. Sulata suklaa vesihauteessa ja liruta kermavaahdon joukkoon.
  • yhdistä kevyesti kermaseos + kananmunaseos. Mausta vielä vaniljasokerilla
  • laita jäätelökone päälle ja kaada massa astiaan. Anna koneen pyöriä noin 30 minsaa (riippuu koneesta)
  • jos olet hätähousu annostele tarjoiluastioihin ja nauti. Pidemmän pinnan omaavat laittavat jäden hetkeksi pakkaseen jähmettymään. Ja nauttivan jäden hyvässä seurassa.
Voin lämpimästi suositella reseptiä. Jäätävän hyvää! Itse laitoin sulan suklaan suoraan valmiin jäätelömassan sekaan (ei hyvä, koska suklaa jähmettyy heti ja kokkaroituu). Eli vaihtoehtoja on monia. Annos on aika nafti, joten kannattaa ehkä tehdä 1 1/2 annos tai ehkä tuplakin. Menee samalla vaivalla!

Seuraavaksi aion kokeilla banaani-kinuskijädeä. Tai sitten sorbettia.

Makoisaa viikkoa!


post signature

ps. postaus on tällä kertaa ilman kuvaa, koska jäde hävisi parempiin suihin, ennenkuin ehdin kaivaa kameraa esille :D

Kommentit

  1. Oioi, mä niin haluaisin jäätelökoneen. Oon haaveillut siitä jo pitkään mutta koska se jäätelön syönti jäis melko harvinaiseksi niin olis kai sitten aika turhake koko kapistus. Mä vaan niin haluaisin kokeilla ja tehdä erilaisia jätskejä !

    Ehkä kuitenkin kokeilen tätä sun ohjetta ihan perus pakkaseen ja sekotellaan vähänvälilä tyylillä, tulee se niinkin vaikka onkin vähän pitkä ja hankala prosessi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kokeile ihmeessä. Kyllähän jäden teko onnistuu sillai manuaalisestikkin :D Me ollaan niin kotinyhveröitä, että tälle koneelle tulee (toivottavasti) olemaan paljon käyttöä.

      Poista

Lähetä kommentti