Päivä Köpiksessä

Viime viikko hurahti Tanskan maalla. Ajattelin kertoilla teille hiukan meidän reissusta. Tässä postauksessa "paneudutaan" Köpikseen. Liikenteessä olimme ihan omalla poppoolla (herra viis vee, mies ja allekirjoittanut). Ja alla olevat mielipiteet ovat sitten vain meidän porukan suusta...

Päätimme matkustaa Tankaan lentäen. Bongasin norwegianilta sikahalvat lennot (240 € koko porukka), joten valinta auton ja lentämisen välillä oli helppo. Myös selvä ajansäästö oli plussaa. Lentomme lähti Helsingistä aamulla klo 7, joten perillä Köpiksessä oltiin hyvissä ajoin. Siirryimme kentältä keskustaan junalla. Aikaa siirtymiseen meni ehkä puolisen tuntia. Hyvä ratkaisu meille.

Saimme hotellihuoneen jo heti aamusta, kamat sinne ja pieni lepo. Yövyimme Clarion Collection hotel Mayfair:ssä. Tämän hotellin valitsimme sen kevyen iltapalan (=iltaruoka) vuoksi. Hinta-laatusuhde oli tosi ok. Mitä nyt superior huone oli postimerkin kokoinen. No, yhden yön reissulla tällä ei ollut niin väliä.Eka etappi, koska oltiin lapsen ehdoilla liikenteessä, oli brunssi. Käytiin ihanalla brunssilla siinä Tivolin vieressä olevassa kahvilassa. Nimeä en muista, mutta oli ihan siinä rautatieasemaa vastapäätä. Jo tässä vaiheessa tuli selväksi että Tanska on KALLIS maa. Mutta kattokaa nyt noita leivoshyllyjä. OMG!

Masut täynnä suunnattiin leikkipuistoon (JEP!). Kiva puisto löytyi örstedparkenista (kirjoitetaan sillä kummalisella ööllä). Siellä oli kivasti kaikkia vekottimia. Sitten suunnattiin Nyhavniin. Kaunis paikka, mutta ihan jäätävä turistirysä.

Ilta kuluikin sitten Tivolissa. Sanoinko jo että Tanska on kallis maa? Pelkkä sisäänpääsymaksu oli DKK 95 (eli noin 13 euroa). Rannekkeesta sai pulittaa lisää 199DKK (27 euroa). Kahvi maksoi noin 3,60€. No, kerrankos sitä.
Muutama huomio itselle ensi kertaa varten. Köpiksessä ei ole ratikkaa (metro on). Suosituin kulkuväline näytti olevan pyörä. Jos vielä mennään Köpikseen, vuokrataan myös meidän poppoolle fillarit. Viis vee kun ei jaksanut ihan koko reissua kävellä. Tanskalaiset on eväskansaa. Leikkipuistossakin oli grillit (!). Omat eväät mukaan!

Miksi muuten vain suomalaiset (lapset) käyttävät hattua? Leikkipuistossa ei ollut kenelläkään muulla lapsella hattua! Huomattiin tämä homma jo Norjassa. Hassua.

Shoppailuun Köpis on varmasti kiva paikka. Liikkeitä oli vaikka ja mitä. Mutta hintataso (+ 20-30%) sai pitämään mun kukkaron nyörit tiukalla. Enkä nyt tiedä oisko tuo shoppailu ollut lapsen kanssa kovin kivaa. No, tästäkin tuli sitten vikana päivänä kokemusta.


Tällainen oli meidän päivä Köpiksessä. Oikein kiva!!!
Kommentit

 1. Köpis on kyllä super ihana kaupunki mutta tosiaan aika kallis. Toki siinä Tivolin vieressä ja lähimaastossa on vielä kalliimpaa kun jos lähtisi jonnekkin sivummalla. Ihmeen "edullisesti" siellä söi hyvissäkin paikoissa kun jaksoi vähän kaivaa mutta kallista silti oli. Ja se Tivoli, me käytiin siellä ihan vaan katselemassa niin kyllähän toi sisäänpääsy hieman kirpaisi pelkästä paikan näkemisestä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. me ei testattukkaan kunnon ravintoloiden hintaa (pl. toi brunssi). Mutta kyllä mäkki-indeksistä näki ettei ihan hlapa mesta ollut. Köpikseen täytyy ehdottomasti mennä uudelleen, meiltä kun jäi skagenin syömättä (siis ne katkarapuleivät).

   Me pohdittiin siellä tivolissa, että mikä niillä on systeemi niitten ravintoloiden suhteen. Siellähän oli ravintoloissa tosi paljon fiiniä porukkaa. Maksaakohan ne joka kerta 23 eskoa siitä lystistä että pääsevät syömään niihin ravintoloihin? Mekin pidettiin tota sisäänpääsyä aika kalliina.. Ja siihen vielä ranneke päälle. huoh. Mutta ihana kaupunki eniveis. Ja ihana loma!

   Poista

Lähetä kommentti