herkku joka vie kielen mennessään: suklaa-mascarpone pavlova

Heipsis!

Jessus minkälainen viime yö oli. Ukkosti ihan sairaasti. Niin paljon, että muakin vähän pelotti. Ja vettä tuli kuin esterin pe***estä. Tuntui, että kohta tulee vedet katosta läpi. No, ei onneksi tullut. Mut joo. Sääasiat sikseen ja reseptiä kehiin.

Tutustuin ihanaan herkkuun, pavlovaan, viime kesänä (ai minäkö myöhäisherännyt??). Miettiessäni poitsun synttäreiden tarjoiluita, oli tämä herkku ehdoton valinta. Vielä kun lisätään täytteeksi mun suosikkiainesosia: suklaata ja mascarponea. Sanoinko jo että oli tosi hyvää???


suklaa-mascarpone pavlova

marenkipohja
valkuaista
2 1/2  dlsokeria
2  tlvaniljasokeria
1  tlvalkoviinietikkaa
2  tlmaissitärkkelystä (Maizena)


(1 tl elintarvikeväriä)


täyte

2 prk mascarpone juustoa

3 dl kuohukermaa

200g maitosuklaata


koristeluun esim daimrakeita

Homma menee näin:
Kuumenna uuni 100 asteeseen. Voitele leivinpaperille voilla ympyrä (Ø 25 cm). Aseta paperi uunipellille.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi (keltuaista ei saa olla mukana). Lisää sokeri pienissä erissä, vatkaa koko ajan. Kun seos on kiiltävää, lisää vaniljasokeri ja viinietikka. Sihtaa joukkoon maissitärkkelys. Sekoita. Halutessasi lisää 1 tl elintarvikeväriä massan joukkoon.
Lusikoi tai pursota marenkivaahto leivinpaperille voidellun alueen päälle. Tee reunoista korkeammat kuin keskiosasta.
Paista uunin keskitasolla 1 t 30 min tai kunnes marenki on päältä rapeaa ja oljenväristä, sisältä pehmeän vaahtomaista. Anna jäähtyä. Siirrä kakkuvadille.
* * *
Juuri ennen tarjoilua tee täyte (täytteen voi tehdä kyllä valmiiksi jääkaappiin vaikka edellisenä päivänä, mutta kokoa kakku juuri ennen tarjoilua!!!). 
Sulata suklaa vesihauteessa. Kaada vähän jäähtynyt (mutta silti notkea!!) suklaa kerman joukkoon. Vaahdota. Sekoita mascarponejuusto + suklaakerma varovasti keskenään. Koristele!
***
Niin hyvää. Ja helppoa. Vaikeinta tässä reseptissä on ehdottomasti kananmunien erottelu.. Nykyisin (jos olet tumpelo kyökin puolella) kaupasta saa onneksi valkuaisia valmiiksi eroteltuina. Tai sitten pavlovan voi tehdä niille valmiille marenkipohjille. Jos laiskottaa.

Ei muuta kuin herkuttelemaan!! lupasin väsätä tätä ihanaista pavlovaa taas pyhäksi.. Saadaan silloin rakkaat ystävät kylään.



Kommentit