ihan turistina

Moikka moi,

helteistä sunnuntaita (onhan nyt sunnuntai?) vaan teillekkin. Me ollaan vietetty koko päivä pihalla multakasaa levitellen.. Aika hyvää liikuntaa, tai sitten mun lihakset on kadonneet aikoja sitten jonnekkin. Sen verran koivissa tuntuu kyykkiminen.

Mutta otsikkoon. Turun seutu kuuluu meidän perheen vakkari lomakohteisiin. Miehen porukat asuu siellä suunnilla ja mieskin on sillä alueella nuoruutensa viettänyt. Ollaan käyty tutustumassa joskus Turun linnaan.. ja sitten tietty keskustaan. Mutta esimerkiksi ne jokilaivat on yhä testaamatta (voisko joku mun kaveri nyt ottaa missiokseen raahata mut niille heti ens kerralla!!!).  Tällä kertaa päätettiin heittäytyä ihan turisteiksi, lasten ehdoilla. Löydettiin hauska kiertoajelu "Koiramäen kierros". Ei muuta ku liput hankintaan ja menoksi. Kierroksen aikana käytiin niin förillä, Turun Linnassa, Museolaivassa sekä käsityöläismuseossa. Koko retki kesti reilut kolme tuntia. Ja meillä kaikilla oli niin mukavaa. Meidän opas + muu reissun väki oli pukeutunut asiaan kuuluvasti. Lisäksi tarinoita kerrottiin niin, että lapset innostuivat (ja me aikuisetkin) ihan tosissaan kuuntelemaan! Kyllä opastetuilta kierroksilta saa vaan niin paljon enemmän irti. Suosittelen lämpimästi koiramäen kierrosta kaikille lapsellisille!

Ainut miinuspuoli kierroksessa olis sen alkamisajankohta, klo 12. Vähän huono aika lapsiperheessä (lounasaika). Kierroksen jälkeen olikin vuorossa ruokatankkaus. Se suoritettiin Di Trevissä. Ihana paikka! Ja loistava ruoka!! Sitä vähän ihmeteltiin kun ruokajuomaksi ei voinut ostaa maitoa!!! Häh. Mutta suosittelen silti. Ei mikään ilmainen paikka, mutta tunnelma on totisesti kohdillaan. Tuonne mennään miehen kanssa kaksistaan ihan varmasti.

Vielä lopuksi käytiin kurkkaamassa pikaisesti Stockkan alet. Matkalla mummolaan takapenkiltä kuului unista tuhinaa :D

Eikä meidän turistiretket tähän loppuneet! Ehdittiin loman aikana käydä niin Nauvossa, Tukholmassa kuin Tytyrin kaivosmuseossakin. Jälkimmäisestä voisinkin kertoa teille lisää, jos haluatte kuulla!Kommentit

 1. Ihanat kuvat! Minusta on ihan huippua lukea kaikista lomakokemuksista ja reissuissa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä tykkään myös lukea toisten lomakokemuksista.. Niistä saa jotenkin enemmän "todellisia" vinkkejä!

   Poista
 2. Hauskalta kuulostaa tuo Koiramäen kierros. Täytyypä muistaa tämä, kun seuraavan kerran Turkuun mennään. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinne vaan! Oli kyllä tosi kiva kierros. Ja sopii ihan kaiken ikäisille!

   Poista

Lähetä kommentti