retki maan alle

Heippa hei,

nyt vihdoinkin postausta vähän erilaisemmasta kesäretkikohteesta. Menneen kesäloman ajatuksena oli tehdä koko perheen voimin sellaisia juttuja, jota ei aiemmin olla tehty (risteilyä ei lasketa tähän...). Heittäydyttiin turisteiksi siis ihan tosissamme! Kiinteistö Kuningatar Kaisa- ohjelmasta bongasin joskus Tytyrin kaivoksen... Ja sinnehän me sitten mentiin.

Tytyrin kaivos sijaitsee ihan Lohjan keskustan lähellä. Kierros alkoi autokyydillä maan alle. Sen jälkeen käppäiltiin entisessä louhos osassa parin tunnin ajan. Kierros oli tosi mielenkiintoinen. Ja oli ihan sivistävää nähdä miten kaivoshomma toimii. Meidän opas oli mukava ja asiantunteva. Hän otti tosi hyvin kontaktia kierroksen lapsivieraisiin. Liput kaivosvierailulle olivat ihan ok hintaiset. Mielestäni kierros sopii alle kouluikäisellekkin hyvin. Meidän 6-vee jaksoi tosi hyvin kävellä koko kierroksen. Tosi kiva lisä oli se, että ajoneuvoihin yms sai koskea! Louhoksessa oli kyllä todella ainutlaatuinen tunnelma.

Ainut mitä kaipasimme kaivosmuseoon, oli kahvila. Kierros osui taas lounasaikaan (ai miten niin syömisjutut on prioriteettilistalla korkeella....) ja oltas mielellämme syöty heti kierroksen jälkeen. Tai nautittu kuppi kahvia. Luulen, että virvokkeille olisi ollut muitakin ottajia.


Kaivosmuseon jälkeen me jatkettiin Fiskarsin ruukkiin. Kello oli kuitenkin jo niin paljon, ettei ehditty kuin piipahtaa suklaakaupassa ja leikkipuistossa.. Ja sitten pitikin jo lähteä. Fiskarssiin mennään kyllä toiste, mutta ilman lapsia. Nuo vanhat pömpelit kun ei ehkä ole lasten kiinnostuksen top 10 listalla. Kaunis paikka anyway.

Lisää infoa kaivosmuseosta löytyy täältä (klik klik).

Seuraava suurempi reissu onkin sitten ihan perinteinen etelän loma. Jos tänä kesänä ehtisi vielä piipahtaa Särkänniemessä, niin kiva olisi. Mua nimittäin kiinnostaisi se Koiramäen alue. Mutta katsellaan.

Kommentit