Makoisa mustikkapiirakka

onhan piirakka superfoodia, jos siinä on käytetty mustikkaa? Onhan?

niin tai näin, hyvää tää ainakin on. Kävin sunnuntaina eskarilaisen kanssa mustikassa ja lupasin tehdä mustikkapiirakan. Tällä ohjeella tuli tosi hyvää!!



jogurtti-mustikkapiirakka


muropohja:
125g voita
1 1/2 dl sokeria
1 muna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria



piirakan täyte:
3 dl turkkilaista jogurttia
2 munaa

1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2,5 dl mustikoita (myös muut marjat käy)


Valmistus
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri, vatkaa muna sekaan. Lisää vehnäjauho-leivinjauhe-vaniljasokeriseos. Sekoita tasaiseksi nopeasti. Levitä taikina piirakkavuokaan jonka halkaisija on noin 27cm. Levitä mustikat piirakkavuuan pohjalle.
Sekoita turkkilainen jugurtti ja munat keskenään. Vatkaa kevyesti. Lisää joukkoon sokerit. Tarkista seoksen maku. Kaada jogurttiseos mustikoiden päälle. Paista piirakkaa 200-asteisein uunin alatasolla noin 30-40 min (tai kunnes piirakka on kypsä). Tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa! 

ps. tiesittehän, että murotaikinan saa tehtyä kätevästi yleiskoneen silppuriosalla!!! Voi ja sokeri vaan kippoon ja tehot päälle. Valmistuu tosi tosi helposti terän avulla.

Kommentit

  1. ooo.. nam!
    pitäisikin pitkästä aikaa leipoa jotain ihan oikeaa, eikä vaan niitä -ton -ton piirakoita ja kakkuja :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. juu leipomaan vaan! Ja tää oli kyllä NAM isoilla kirjaimilla!!!

      Poista
  2. Nam ! Tottakai mustikkapiirakka on terveellistä ;) Tää onkin kiva ohje, tykkään tosta jugusta täytteestä. Meilläkin tehtiin viikonloppuna mustikkapiirakka, tosin hieman erilaista. Pitää sekin postailla ilmoille tässä jossain välissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on kyllä hyvä ohje. Tykkään tosta jugurttisötkötyksestä!! laitappa reseptiä eetteriin :D ja onnea inspirationista!!

      Poista

Lähetä kommentti