kesämekko- updated

Haaveilen toimivasta vaatekaapista. Sellaisesta, jonka osaset sopisivat keskenään yhteen. Täydellisessä vaatekaapissa ei olisi turhia vaatteita. Olen yrittänyt viime aikoina noudattaa ostoperiaatetta, jossa ostettava vaate olisi mahdollisimman yhdisteltävissä jo olemassa oleviin vaatteisiin. Eli, mietin esim paitaa ostaessani mihin kaikkiin vanhoihin alaosiin se sopii. Näin yritän välttää "mulla ei oo mitään päällepantavaa" olotiloja. Yritän myös välttää ns "yhden käyttökerran" vaatteita!. En siis osta erikseen juhlapaitoja, vaan yritän ostaa sellaisia vaatteita joita voisi käyttää muunneltuna arkeen. Elän nimittäin sellaista elämää, että varsinaisia juhlia on aika vähän. On siis turhaa ostaa jotain illanviettoa varten uutta....

Joko päästiin aiheeseen? Yritän tätä muunneltavuutta noudattaa myös ns kesävaatteissa. Shortseja ei tietty voi talvisaikaan pitää, mutta neulemekot on hyvinkin muuneltavissa. Tänä aamuna oli jo selkeästi vilpoisempaa.. Niinpä muunsin kesämekon syysmekoksi tummilla sukkiksilla, neuletakilla ja tikkitakilla. Mekon tumman värin ansiosta, tämä sopii myös talveen :D Tämä mekko onkin yksi onnistuneimmista ostoksista. Toimii niin monessa! Ja en muuten välitä tippakaan, vaikka vaakaraita leventää. Who cares?

Mikä on sun ostofilosofia? Yritätkö muunnella vaatteita tilaisuudesta toiseen? Vai onko sulla juhlahepenet erikseen? Ja hei, voiko leopardikuosin yhdistää raitaan???


ps: tiedättekö mitä ihan vähän himoitsen?? No sitä otsatukkaa.... Pitäisköhän???
ps2: palaan aiempiin kommentteihin myöhemmin tänään! Iso kiitos niistä!

Kommentit

 1. Olen yrittänyt pyrkiä tuohon samaan ajatukseen, mutta repsahtelen aika ajoin pahastikin. Kaappini on vieläkin todella täyteen ahdettu, vaikka olen yrittänyt pyrkiä sellaiseen kevennettyyn versioon, jossa kaikki vaatteet pääsisivät käyttöön.
  Minulla on tuo sama mekko valkoisilla raidoilla, siitä ei kovin syksyistä saa! Mutta muutama mekko löytyy, joita pidän lähinnä juhlissa, tai kesällä. Juhlavaatteet siis on tavallaan erikseen.
  Otsatukka on aina ihana silloin kun se ei ole itsellä. Nyt kun olen sitä tässä vuoden kasvattanut pois, ja vannonut ettei koskaan enää, olenkin miettinyt pitäisikö sittenkin. Hiukset on onneksi uusiutuvaa materiaalia, joten jos joku himottaa niin anna mennä, ne kasvaa aina takaisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, ajatushan se on tärkein :D Ja rehellisyyden nimissä täytyy tunnustaa, että kun käyn kirpparilla multa lähtee mopo lapasesta :D Siellä ei oo tietoakaan kovin järkevistä (siis tarvitsenko tätä oikesti-tyyppisistä) ostopäätöksistä ;)
   Ja joo, eihän kaikkia vaatteita voi muokata arkikäyttöön.. Kyllä mullakin yksi silkkimekko on ihan juhlakäyttöön.. Ehkä pitää tarkentaa että periaate koskee lähinnä paitoja yms helposti yhdisteltäviä juttuja.

   Mulla on ollut otsatukka monesti, ihan tänkin vuoden aikana. Sillon ku se on, kaipaan sitä pois ja nyt kun ei oo otsista ärsyttää tää sivuletti. Koskaan ei oo hyvä :D Mutta, olet oikeassa, hiukset on uusiutuva luonnonvara.. Mitäs sitä turhia mamoilemaan leikkaamisen suhteen :D

   Poista
 2. Minulla on juhla tamineet erikseen, lähinnä koska rakastan juhlamekkoja. Ei sillä etteikö arkisemmillakin voisi mennä, mutta jos töissä pitää säännöllisesti jotain mekkoa, niin ei tämä minun pääkoppani vaan taivu sitä enää juhlassa pitämään. Sen sijaan koetan pitää vaatteita mahdollisimman monen sesongin aikana, ettei olisi vaan kesä- tai talvivaatteita. Paksujen villaneuleiden kanssa tietenkin vähän vaikeampaa... ;)

  Kivasti minusta tuo mekko taipuu moneen ja miksi leo ei sopisi senkin kanssa.

  Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos kommentista! Ja joo, onhan noi super juhlavat mekot oltava erikseen. Ja kun oikein miettii, mites sen juhlan erottaisi hienommin arjesta kuin juhlavemmilla vaatteilla!

   Poista
 3. Minulla on myös juhlavaatteet pääsääntöiseksi erikseen ja oikeastaan ostan aina juhlan tullen uuden mekon, joka ei ole mitenkään ajateltuna järkevää. Mutta toisaalta haluan tuntea olevani juhlassa parhaimmillani. Olen aika huono mielestäni muuntelemaan juhlamekkoa arkiseen menoon, mutta miksei pikkumusta voisi tällaiseen taipuakin. Kannatan otsiksen leikkaamista, jos et pidäkään hiukset kasvavat niin nopsaan takaisin. :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta tuokin, mä haluan myös olla juhlissa parhaimillani! Otsis on edelleen harkinnassa. olet kyllä oikeassa, että hiusten kanssa kannattaa vähän kokeilla. Nehän kasvaa nopeasti takaisin!

   Poista

Lähetä kommentti