terassihaaveita...

meidän terassi tällä hetkellä

Terassihaaveita, niitä on tullut pyöriteltyä viime aikoina paljon. Talon valmistumisesta saakka mua on jokseenkin häirinnyt meidän terassista puuttuva katos. Jostain syystä ei tajuttu sitä rakennusvaiheessa tehdä. Nyt käytössä terde on osoittautunut todella kuumaksi (näin aurinkoisella säällä) ja tuuliseksi paikaksi. Mikään aurinkovarjoviritelmä ei oikein toimi, kun tuulenpuuskat ottaa niin kovin. Ja se aurinkopurje, se hajosi alta aikayksikön.

Nyt kuitenkin löydettiin miehen kanssa tosi hyvä ratkaisu tohon terassille. Lasikatos, johon on yhdistetty markiisi. Tuon katoksen idea olisi siis suojata auringonpaahteelta.  Jotain tällaista... Molempiin siis päälle vielä lasikatto.


kuva: http://www.kaihdinkulma.fi/


Mutta se mutta tässä taitaa olla raha. Pelkkä markiisi kun maksaa vajaat 3000 eskoa. Ja siitä katon lasituksen hinnasta ei oo aavistustakaan. Yhden tarjouspyynnön tässä jo lähetin mutta vielä ei oo kuulunut vastausta. Ennen autotallin piirrustusen toimittamista olisi hyvä tämäkin asia ratkaista. Samalla vaivalla kun menis.

Oisko sulla ideoita?? Sellainen "valokate" ei ole meidään mieleen. Tosin saattaa olla että se olisi budjettiystävällisin vaihtoehto.  Ja jos sulla on jotain havaintoa paljonko tommonen lasitusjuttu maksaa niin saa kertoa!

Nyt tutimaan, jotta taas huomenna jaksaa!

Kommentit

  1. Ei ole idoita, mutta näin ehkä tulevana talonrakentajana olen ymmärtänyt, että toikin homma on vähän haasteellinen. Minä olisin halunnut katteen koko terassiin, mutta tilannehan on se, että siinä katteen kohdalla pimenee sitten kaikki sisäpuolelta. Myyjä sanoi, että kate blokkaa kaiken valon pois sisältä. Ja siis meillä jäi sitten osa terassista kattamatta. En tiedä onko se virhe vai hyvä juttu, se selvinnee ehkä jossain tulevaisuudessa..


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi terassihomma on kyllä haasteellinen. Ja juurikin mainitsemastasi syystä. Jos koko terassin kattaa "normaali" katteella, pimentää se taloa.. Tossa lasikatteessahan ei sitä ongelmaa ole.

      Poista

Lähetä kommentti