Vierailulla Visbyssä

Meidän perheen tämän kesän lomareissu suuntautui akselille Helsinki-Visby, kuten täällä blogin puolella aiemmin mainitsinkin. Tällä kertaa olimme Espoon puolella hotellissa yötä (Glo Hotel Sello). Se osoittautui tosi hyväksi ratkaisuksi, sillä hotellista oli helppo kulkea julkisilla Helsingin ytimeen. Kolusimme stadikan maauimalan, kaivarin ja suomenlinnan. Ja ehdittiin myös yhdessä museossa piipahtaa + mun mummolassa. Viime sunnuntaita lähdettiin sitten reissun "pääkohteeseen" eli Visbyn risteilylle.

Risteily oli Silja Linen erikoisristeily. Vähän niinkuin päivä Tukholmassa, mutta kohteena Visby (Gotlannissa). Laiva itsessään oli hyvä (aika pieni) ja palvelu pelasi ihan ok. Miinusta annan kuitenkin ensimmäisen illan buffet sekoilusta (meidän ruoka-aika typistyi myöhästymisien, meistä riippumattomattomien syiden, takia noin 45 minuuttiin). Myös ensimmäisen aamun aamupalakokemus (buffetissa tämäkinb) oli kaoottinen. En ymmärrä miksi meidän päästettiin tilaan syömään, jos vapaita pöytiä ei ole... Huh. Seuraavana aamuna syötiinkin ihan kahvilassa. Ja jatkossa tilataan kyllä erikoisaamiainen ja syödään ala cartessa. Laivan venäläistä ja pihviravintolaa voin suositella lämpimästi. Hyvä palvelu ja makoisa ruoka. Myös laivan leikkitilat (näin kesäaikaan myös kongressitiloissa) oli juurikin hyvät. Meidän muksut olisivat viettäneet koko risteilyn siellä!!!

Visbyssä oltiin maanantaina noin klo 11 aikaan. Mies oli varannut meidän perheelle neljän tunnin kiertoajelun (Visbyn kaunis maaseutu). Aluksi vähän kauhistelin kiertoajelun pituutta, mutta turhaan. Opas oli asiantunteva ja puhui suomea. Saatiin hyvää näkemystä Visbystä ja sen historiasta. Ja ennenkaikkea nähtiin kauniita maisemia ja vierailtiin muutamassa kohteessa. Iltapäivä/alkuilta käveltiin omalla porukalla Visbyn vanhassa kaupungissa. Ihastuttava paikka jossa oli paljon ihania (ja trendikkäitä) ravintoloita + kahviloita. Niin ja syötävän suloisia taloja. Miehen kanssa mietittiinkin, että tänne voisi tulla uudestaan. Ensi kerralla ehkä ilman lapsia. Ja sitten voisi vuokrata auton. No, katsotaan mitä tulevaisuudessa tapahtuu! Herra seitsemän vee oli ihan huumassa kaikista kirkon raunioista. Jokaiselle siis jotakin. Mammalle silmäkarkkia ja pojalle raunioita :D Oli tosi mahtavaa päästä näkemään erinäisistä dekkareista tuttuja paikkoja!

Lähtisin vastaavalle reissulle (pienin muutoksin tosin) uudestaankin. Ensi kesää varten onkin jo jotain ajatuksia. Ja luin muistaakseni Siljan sivuilta, että he tekevät myös erikoisristeilyjä Riikaan. Täytyykin tsekata tämä vaihtoehto!

Onko Visby sulle tuttu paikka?
Kommentit