Vähän toisenlainen majoitus


Päätettiin Barcelonan reissulla kokeilla jotain meille ihan uutta juttua. Nimittäin majoittumista vuokratussa huoneistossa. Ajatus asunnon vuokraamisesta oli kiinnostanut tovin ja nyt kun oltiin liikenteessä ilman lapsia, oli hyvä koeponnistaa se. 

Päädyimme vuokraamaan asunnon (2h+k) air b&b kautta. Eri huoneistovaihtoehtoja oli tarjolla todella paljon. Meidän valintakriteereinä oli asunnon esteettisyys, varustelutaso ja sijainti. Halusimme myös huoneiston joka on kokonaan käytössämme.

Asunto, jonka vuokrasimme oli mahtava! Ihana remontoitu vanha talo kattoterasseineen! Varustelutaso oli todella hyvä! Samoin sijainti, kivenheiton päässä metro ja juna-asemasta. Emme halunneet ihan keskustaan (Ramblan lähelle), meille kun baarien läheisyys ei ollut itseisarvo. Tykkäsimme tilavasta huoneistosta. Yhtenä iltana söimmekin illallisen (sushia) kämpillä. Muuten söimme vain aamupalat huoneistossa. Täytyy myös antaa kehuja huoneiston vuokraajalle. Kuvat ja esittelyteksti vastasivat totuutta. Yhteydenpito oli todella sujuvaa!

Huoneiston vuokraaminen seuraavalle reissulle on todella potentiaalinen vaihtoehto (jos reissu ei ole seuramatka..). Meidän poppoolle ainakin huoneisto olisi hyvä ratkaisu. Neljä henkeä ahdettuna pieneen hotellihuoneeseen, ei kiitos! Myös välipala ja aamupalahommat sujuvat omassa rauhassa ehkä vähän helpommin... Tätä majoitusvaihtoehtoa käytämme uudestaankin.

Mitään miinuksia en hintaa lukuunottamatta keksi. Mikään kovin edullinen vaihtoehto asunnon vuokraaminen ei kyllä ollut. Tosin Barcelonasta löytyi aika monen hintaista majoitusta. Eli halvemmallakin olisi varmasti päässyt!

Oletko sä vuokrannut asuntoja ulkomailta?Kommentit

 1. Muutama vuosi sitten vuokrasimme talon Ranskan länsirannikon tuntumasta. Asunto oli tehty vanhaan navettaan, jossa oli kaksi vuokrattavaa asuntoa ja keskellä asui englantilainen pariskunta. He olivat muuttaneet Ranskaan viettämään eläkepäiviä.

  Asunto oli ihan mukava, kaikki löytyi, mitä ilmoituksessa luvattiin, kuten takapihan uima-allas. Ainoa ongelma oli sää. Koko ajan satoi ja lämpötila oli koko viikon alle 10 astetta. Englantilaisherrasmies kävi pyytämässä joka päivä henkilökohtaisesti anteeksi säätä ja sen tuomia ongelmia. Kosteus ja kylmyys olivat kivitallossa suurimmat ongelmat, takkaa ei voinut jostain syystä polttaa, ja navetan haju korostui kylmässä ja kosteassa. Viikko oli välillä aikamoista taiteilua lasten kanssa.
  Jos vielä vuokraamme talon jostain, ei kyllä päädytä siihen ihan halvimpaan. Toisaalta säät ei ole hinnasta kiinni, että halvimmasta päästäkin olevat talot voi olla tosi mukavia. Jos olisi ollut lämmin, uima-altaalla hengailu olisi riittänyt meille viikoksi aivan mainiosti.
  Miehen kanssa jos kahdestaan lähdetään, hotelli on kyllä ainoa vaihtoehto. Hotellin aamiaiset on parasta mitä tiedän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oh my! Kuulostaa siltä että asunnonvuokraus ei mennyt ihan putkeen :D Ja tosiaan, säähän ei voi vaikuttaa.. Ja tuntuu että asunnonvuokraus on muutenkin vähän arpapeliä.. Kuvakulmat kun voi olla vähän siloteltuja (ja rajattuja), hajut eivät haise jne... Ja niin, säähän ei voi vaikuttaa vaikka ottaisi kalliimmankin majoituksen!

   Kiva kun jaoit kokemuksenne!

   Poista
  2. ja näköjään toistan itseäni tässä sää-asiassa :D

   Poista

Lähetä kommentti