lomajuttuja

Moi,

Mun mennyt kesälomani oli kolme viikkoa (vähän liian lyhyt aika mun makuuni). Kuitenkin jo siinä ajassa ehdittiin puuhastelemaan kaikenlaista. Kohokohtana itseoikeutetusti reissu Ruotsiin, Kolmårdeniin. Aluksihan me mietittiin kesälomareissua Viroon. Mutta sitten mies sai mut ylipuhuttua ruotsiin. Eikä harmita yhtään.

Mentiin ruotsiin laivalla, menomatka Helsingistä ja paluumatka Turkuun. Helsingin laivalla oli jälleen super hyvät lastentilat (peukku siljalle). Laivan kokoustilat oli valjastettu lasten käyttöön ja sieltä löytyikin jos jonkinlaista härveliä. Me hoidettiin iltaruokailu uudessa pikaruokaravintolassa (Fastlane). Vahva suositus salaattiannokselle. Täytettä oli todellakin runsaasti!  Myös uusi kahvila näytti tosi houkuttelevalta. Sääli ettei aikaa riittänyt siellä istuskeluun.

Ensimmäinen pysähdyskohde Ruotsissa oli Barkabyn outlet. Saatiin kulutettua siellä työpäivän verran aikaa.. Ja no, rahaa meni kyllä myös. Outletista löytyi mm. Odd Mollyn liike (tosi hyviä alennuksia), josta en tyhjin käsin poistunut... Myös GANT, Lexington, Tommy Hilfiger yms. löytyivät tuolta. Joka paikassa oli tosiaan ihan mukavat alennukset! Näin kesällä kylää kiersi ilmainen minigolf-rata, joka oli tosi huippu juttu.. Siinä sai ajan kulumaan lasten kanssa hyvin (meillä oli miehen kanssa shoppailuvuorot). Alueelta löytyi myös leikkialue!

Shoppailun jälkeen suunnattiin kohti Nyköpingiä. Hotelliksi olin valinnut meille Blommenhof hotellin. Tosi kiva hotelli kaunissa miljöössä.  Ruoka oli oikein maittavaa.Bonuksena  oli hotellin sisäuima-allas (jossa oli jopa lämmintä vettä)! Ainut miinus oli ilmastoinnin puute. Nyt ei tosin ollut mikään helle, joten tämä puute ei haitannut meitä.. Kesäkuumalla tilanne voikin olla ihan toinen. Suosittelen kuitenkin hotellia, varsinkin jos keskustassa majoittuminen ei ole välttämätöntä.

Varsinaisessa pääkohteessa, Kolmårdenissa, olimme kaksi päivää. Ajoimme siis päivän päätteeksi takaisin Nyköpingiin. Eläintarhassa riitti hyvin nähtävää kahdeksi päiväksi. Muutama huvipuistolaite jäi kokonaan käymättäkin.. Todella hieno ja siisti paikka. Pikkuväen mieleen oli ehdottomasti Bamse-maailma ja safari kabiinihyteistä käsin! Jos vielä joskus menemme Kolmårdeniin, otamme omat eväät messiin (tämä tuntui olevan yleinen tapa). Eväspaikkoja oli nimittäin runsaasti!

Viimeinen yö Ruotsissa vietettiin Scandic Sollentunassa. Vahva suositus tällekkin! Perhehuone oli todella tilava ja lapset tykkäsivät kovin kylpyammeesta. Tästäkin hotellista löytyi uima-allas. Ja siellä olikin iltasella kova kuhina! Aamupala oli oikein maittava. Eikä miinuspuoleksi voi todellakaan laskea läheistä ostoskeskusta :)

Viimeisenä päivänä kiersimmekin vähän vanhaa kaupunkia ja Kuninkaanlinnan hoodeja. Edellämainittujen lisäksi kävimme esikoisen pyynnöstä Vasa museosssa ja varuskammarissa (kuninkaan linnan kulmilla). Molemmat kohteista olivat oikein sopivia myös lapsille!

Säät suosivat meitä koko reissun ajan! Lämpötilat huitelivat 20 asteen paremmalla puolella!!

Ihana reissu!

Ootko sä tehnyt jotain kivoja reissuja kesällä?


Kommentit