kermatoffee

Nyt siellä suunnalla pudotaan penkeiltä ihan just! Mulle on nimittäin iskenyt ihan älytön kotoiluvimma. Ou Jes. Eilinen meni keittiössä hääriessä, tänään, pojan hoitelemisen ohella, olen siivonnut jo keittiönkaapit jne jne. OMG.

Eilen valmistin kotitekoista kermatoffeeta. Voi olla, että näitä päätyy ehkä pukinkonttiinkin. Täytyy vaan ehkä jalostaa vähän ideaa. Mutta. Toffeista tuli todella hyviä. Resepti on helppo, eli jos osaat tehdä kinuskia, onnistuu tämäkin sörsseli.  Ohje on napattu Valion sivuilta.

Kermatoffeet

2 dl kermaa
1 1/2 dl sokeria
1/2 dl tummaa siirappia
25 g voita



Sekoita ainekset paksupohjaisessa kattilassa. Anna seoksen kiehua voimakkaasti poreillen 15 - 25 min. Sekoita välillä, varsinkin keittoajan lopussa, ettei seos tartu pohjaan.








Kun toffee alkaa saostua, tipauta seosta kylmään veteen n. 1/2 tl. Anna jäähtyä hetken. Mikäli seos jähmettyy vedessä niin, että voit muotoilla sen palloksi, on toffeeseos valmista.
Kaada seos n. 17 x 17 cm:n vuokaan, jossa on leivinpaperi. Anna kovettua. Leikkaa paloiksi. Toffee leikkautuu parhaiten, kun se on täysin jäähtynyttä.
tässä massa näyttää "sille ittelleen"

Toffeista tuli tosiaan tosi hyviä! Yksi pieni mutta oli matkassa. Tänään kun menin jääkaapille nappaamaan palan toffeeta, huomasin että palat oli jähmettyneet toisiinsa kiinni. Meinasin rikkoa yhden lusikan ja veitsen irrotuspuuhissa. Fiksu olis lukenut ehkä ohjeen huolella, sillä siellä sanotaan ihan selkeästi että namit kannattaa pakata sellofaaniin!!!!!

Edit. Tuli tässä ohjetta naputellessa mieleen, että voisko noi toffeet kierittää vaikka tomusokerissa? estäiskö se niiden tarttumisen toisiinsa?
Ja vielä pieni varoituksen sananen. Namit on tosi ällömakeita. Eli kannattaa leikata pieniä paloja""
Mun "to do" listalla on seuraavaksi lakritsifudge, saaristolaisleipä ja daim. Siinäpä sitä! Ja tänään tehdään (toivottavasti) piparkakkutalo valmiiks.
Oikein makeaa maanantaita!!!!

PS: jos sulta löytyy hyviä makeisvinkkejä (kotitekoisia), vinkkaa kommenttiboksiin.

Kommentit

  1. Lakritsifudgen ohje kiinnostais muakin :)

    Ja joo, toffee karkit kannattaa kyllä käärästä johonkin sillä kiinnihän ne jää. Nimimerkillä: saman viime jouluna kokenut :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mä tässä mietin, mikä ton fudgen ja toffeen perimmäinen ero on... Kokeilin just turkinpippurifudgea ja se oli niin hyvää. Lakufudgea on pakko tehdä viikonloppuna (ja kohta oon joulukinkun näköinen kun näitä herkkuja koko ajan teen...)

      Onneks tekemällä oppii. Että ens kerralla tiedän kääriä toffeet paperiin :DDD

      Poista

Lähetä kommentti