muffinssipäivä

Täällä on tänään leivottu. Tosi tosi harvinaista näin keskellä viikkoa. Ja aika harvinaista muutenkin. Ei sillä ettenkö makeasta tykkäis. Mutta jotenkin nyt on ollut niin kiire. Olin saanut jokin aika sitten idean porkkanakakusta. Koska kakku on aika iso meille kolmelle (huomenna saadaan kyllä vieraita), päätin tehdä porkkanamuffinsseja.




Resepti tulee tässä (kopsattu täältä).

Ainekset12 annosta
4 - 6 (n. 300 g)Pirkka porkkanaa (4 dl porkkanaraastetta)
4 dlvehnäjauhoja
3 dlsokeria
2 tlleivinjauhetta
1 1/2 tlkanelia
3/4 dlPirkka mantelirouhetta
100 gPirkka leivontamargariinia
3Pirkka kananmunaa
Kuorrutus
1 rs (180 g)Pirkka Kevyt maustamatonta tuorejuustoa
1 dltomusokeria
1 tlPirkka vanilliinisokeria
2 rklsitruunamehua
Koristeeksi
raastettua sitruunankuorta tai mantelirouhetta
Lisäksi
12Pirkka Amerikan muffinivuokaa

Vaihe1
Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Sulata ja jäähdytä rasva.
Vaihe2
Riko munien rakenne ja sekoita joukkoon rasva ja porkkanaraaste. Lisää kuivat aineet sekoittaen. Jaa taikina muffinivuokiin. (Vuoat saa täyttää melko täyteen.) Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Vaihe3
Sekoita kuorrutusaineet keskenään ja päällystä jäähtyneet muffinit kuorrutuksella. Koristele sitruunankuorisuikaleilla tai mantelirouheella. Porkkanamuffinit voi myös pakastaa.


Helppo ohje. Mutta yks juttu kannattaa ottaa huomioon. nimittäin toi kuorrutus. Tein muffinivuokiin nuo systeemit ja kuorrute ei riittänyt kaikkiin. Eli kannattaa ehkä tehdä kuorrutetta tuplamäärä, jos haluaa pursotella. Ja käyttää siis niitä pieniä vuokia. Toinen juttu on kuorrutteen paksuus. Tai huomennahan sen näkee miten toi kuorrute jähmettyi. Mun versiossa se oli aavistuksen löysää. Vai johtuuko mahdollisesti siitä, että käytin tuorejuuston sijasta mascarponea???

Nyt joku leivontaguru voisikin opastaa, että täytyykö sen massan jäykistämiseksi lisätä lisää tomusokeria? Vai jähmettyykö se massa jääkaapissa yön aikana??


Suut makiana on kiva suunnata lueskelemaan uusinta kotivinkkiä!

Hyviä herkutteluhetkiä!
post signature

Kommentit