Meidän koti; plussat ja miinukset

Kovastipa nyt mennään koti- ja sisustusaiheilla. Mutta eipä mitään! Missä lie hormooni huuruissa ollaan edelleen, kun kodinlaittovimma on hirveä :D Tai sitten vaan huolettomassa ja murheettomassa olossa on energiaa sisustella kotia!

Ajattelin listailla muutaman kohdan, josta erityisesti pidän meidän kodissa ja samoin juttuja jotka nyt tekisin toisin. Taustaksi kerron sen verran, että ollaan rakennettu meidän talo keväällä 2012. Meillä on Design Talon 1 1/2 krs, 172 m2 koti. Postauksen kuvituksena sekalaisia kuvia meidän talosta!

Meidän kodin miinukset:

- liian pieni sauna
Tämän kanssa kävi selkeä suunnitteluvirhe!! Alunperin lauteet olisi sijoitettu toisinpäin ja istuma-alaa olisi ollut noin 140 cm. Nyt lauteet käännettiin toisinpäin ja ne on inan liian kapeat :( Koko meidän nelihenkinen perhe mahtuu kyllä saunomaan loistavasti.. Mutta kaipailisin vähän jotain spessumpaa saunaan. Mun top 3 listalla (sen maalaistalon lisäksi) onkin ulkosauna. Sellaista tuskin tähän kotiin tulee. Mutta jos joskus vielä rakennetaan tai muutetaan johonkin toiseen taloon, niin ulkosauna tulee!!!



- työtasot
Meillä on niin keittiössä kuin kodinhoitohuoneessakin laminaatti työtasot. Näihin päädyttiin budjettisyistä. Ja täytyy myöntää että vähän kaihertaa ne tasot. Täyspuiset olis kyllä niin kauniit. No, sitten siihen seuraavaan kotiin?? Tai kun nykyiset tasot menee riittävän karmean näköisiksi tasot voi tietty uusia.. Kodarissa meillä on valkoiset tasot. Ja juu ei, eivät ole kovin käytännölliset tilassa jossa käsitellaan kuraisia juttuja + pöllyäviä vaatteita. Valkoiset tasot raikastavat tietty tilan ilmettä kummasti.

- katettu terassi
Meidän talo on ns. economy malli, eli siitä on jätetty turhat härpäkkeet veke. Näin myös katokset. Ei tullut raksavaiheessa edes mieleen tollanen asia.. Mutta nyt muutaman kesän täällä eläneenä totean vaan, että ne ois ihan kivat. Pihakalusteet sais katosten alle näppärästi. Ja vältyttäisiin ainaselta tuolien roudaamiselta. Ollaan pyöritelty terassin katoksen rakentamista, mutta toistaiseksi ei olla löydetty järkevää toteuttamistapaa.




- puolilämmin varastotila
Sitä ei ole. Ja sitä tarvittaisiin. Olis niin kiva jos jääkiekkovarusteet ja pieneksi käyneet vaatteet eivät ajelehtisi vaatehuoneissa :D


Sitten ne plussat

+ tupakeittiö saarekkeella
tämä on meidän toteutunut haave.  On tosi ihana kun keittiö + ruokailutila ja olkkari ovat samaa tilaa. Meillä on myös riittävästi laskutilaa ja keittöön mahtuukin kokkailemaan monta kokkia yhtäaikaa!

+ tilavat makuuhuoneet
Ei kolise päät yhteen eikä tarvitse väistellä huonekaluja! Kivaa on, että lastenhuoneisiin mahtuu muutakin kuin pelkkä sänky. Varsinkin kunhan tuosta kasvavat on ihan jees, että mahtuvat olemaan kavereineen omissa huoneissaan!




+ iso vaatehuone eteisen yhteydessä

+ makuutilat yläkerrassa, muut toiminnot alhaalla
tämä tilajako toimii ainakin meillä. Ja on ihan kiva, ettei lapset kavereineen pyöri makkareissa vaan voivat leikkiä olkkarissa tai leikkihuoneessa. Bonuksena yläkerran makkareissa on myös se, ettei kadulta näe suoraan sisään ;) Voi siis vaihtaa vaatteet rauhassa ilman kaihdin rallia.

+ riittävästi vessoja
hyvästi aamuiset vessajonot ;)

+ valkoiset parketti lautalattiat 
rakastan meidän lattioita aina vaan.



+ pönttöuuni
silmää hivelevä sisustus- ja lämmitysratkaisu



Tässähän näitä tulikin. Nyt haastan lukijat listailemaan oman kodin plussat ja miinukset!! Olisi kiva tietää mitä juttuja pidät tärkeinä/ ihanana. Entä mitkä jutut ottaa aina vaan aivoon?

Kommentit

  1. Meillä mies on nyt vakaasti päättänyt, että aletaan rakentamaan. Käytiin jo tonttiakin katsomassa loman aikana. Minä viihtyisin tässä hieman pienemmässä. Mutta kieltämättä tilan tuntu ja juuri tuo ylä/alakerta, sekä oma VAATEHUONE/TILA houkuttavat.
    Kun ehdin siivota, voisin kokeilla saman tyylistä postausta meidän nykyisestä kodista :)

    Mutta alkuperäiseen kysymykseen, plussana tässä on kompaktit tilat, avara keittiö ja olohuone, sekä meidän suuri makuuhuone ja uuden kaapit. Ehdoton miinus on lasten pienet huoneet. Kolme lasta kahdessa pienessä huoneessa on nukkumaanmenon kannalta haastavaa, kun kaksi pienempää pitää toisensa hereillä pitkälle iltaan. Niin ja vessa on saunassa. Pitkä miinus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitä vaan rakentamaan, jos rahkeet vaan antaa myöten! Sillä lailla saa ainakin "aika lähelle" sitä mitä haluaa... Meillä meni toi sauna pieleen, mutta muuten jees.

      Olis mielenkiintoista lukea teidän kodista lisää! Ja vaikka siitä unelmienkin kodista!

      Kyllä vaan isot makkarit on kivat. Varsinkin jos on lapsia... Niillä kun tuppaa olemaan lelujakin aika tavalla. Ja vessa saunassa, voin kuvitella. Ei ehkä toimivin ratkaisu. Meillä on "miesten" vessa, mun vessa ja sitten vessa kylppärissä. ihan kaikille ei oo omaa, mutta eiköhän me selvitä :D

      Poista
  2. Nooh..mä haluisin meille keittiörempan ja sen ulkosaunan!!! Niistä haaveilen! Muuten oon aikas tyytyväinen tähän...isommat eteiset ylä-ja alakertaan tietty olis myös kivat, mutta näilläkin pärjäillään :) Tykkään meidän isosta kodinhoitohuoneesta, alakerran aulan laattalattiasta (se on koiran valtakuntaa ja täten eri kätevä puhdistuksen kannalta!) Tykkään meidän isosta sisävarastosta myös ja siitä että kaikilla omat tilavat huoneet. (kahteen tosin vielä pieni pintaremontti tulossa). Haluaisin meille myös ison katetun terassin ja iiiiison jääkaapin!!! Meillä siis talo kahdessa kerroksessa, 5h+k+s+kkh+2wc, neliöitä en muista, yli 200 kuiteskii 😃 Sekavassa järjestyksessä, mutta ehkä saat kiinni ajatuksesta 😉

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ulkosauna olis kyllä ihana!
      Ja mitä tulee eteisen/ aulan laattalattia -> hyvä ratkaisu. Meilläkin on eteisessä ja sen vieressä olevassa isossa vaatehuoneessa. Helppo pitää puhtaana ja aika huoltovapaa. Varsinkin kun on lapsia. Parketti on nimittäin kohtuu arka kosteudelle.

      Oih, sisävarasto. Mä haluun myös. onhan meillä toi yks vaatehuone.. Mutta oikea varasto olis kiva.

      Poista
  3. Niin, tykkään myös alakerran kylmäkellarista! Kätevä esim jouluisin kun sikana ruokaa (ja kun ei oo sitä iiiisoa jääkaappia)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no arvatenkin on kätevä! Sinnehän saa hyvin jemmattua vaikka limppareita, ne kun vie jääkaapissa paljon tilaa!

      Näitä kotijuttuja onkin tosi kiva lukea!!

      Poista

Lähetä kommentti