tavoitteita ja palkinto

Oikein ihanaa uutta vuotta 2016! Toivottavasti uuden vuoden juhlinnat sujuivat hyvin!

Näin uuden vuoden ensihetkinä lienee syytä asettaa itselleen jonkilaisia tavoitteita. Olen "listaihminen" ja rakastan kun asiat on kirjattu ylös. Teen säännöllisesti talouteen liittyviä excell-taulukoita ja parasta aikaa työn alla on tämän vuoden lomabudjetin raapustaminen. Oliskohan musta sittenkin pitäyt tulla joku matemaatikko tai kirjanpitäjä ( joo ei näillä lahjoilla).

Mun tavoitteet vuodelle 2016:

 • Vaatteiden ja laukkujen ostolakko 1.1-30.6.2016. Ostolakko koskee kaikkea muuta, paitsi niitä ohuita sukkahousuja (kulutustavaraa..). Lakko ei myöskään koske lastenvaatteita. Sen sijaan kengät kuuluvat lakon piiriin samoin turha kosmetiikka (lääkkeet ja akuutisti loppuneet meikit sallitaan). Myös akuutisti rikkoutuneet tavarat (esim urheilukengät) voi ostaa.
Yritän siis välttää kaikkea turhaa ostamista. Vaatteita ja laukkuja mulla on yllin kyllin. Olen viime aikoina ostanut tavaraa, kun mieli on tehnyt enkä niinkään tarpeeseen. Nyt haluankin muuttaa omaa ajattelutapaani. Less is more ja ostan vain tarpeeseen. Aion hakea hyvänolon fiilikset ihan jostain muualta kuin (netti)kaupoissa ja fb-kirppareilla luuhamalla.

 • Ostan lastenvaatteita vain tarpeeseen ja silloinkin laadukasta tavaraa. Olen huomaamattani hankkinut pojille yhtä sun toista. Nyt kun pian taas siirrytään isompiin vaatekokoihin ajattelin ostaa vaatteita niukemmalla kädellä. 
 • Vältän turhaa sisustussälän ostelua. Tässäkin ostan vain tarpeeseen ja harkiten.
Jos ja kun pääsen tavoitteeseeni, palkitsen tietysti itseni.  Kuten viime postauksesta kävi ilmi, rakkaus yhtä laukkua kohtaan on edelleen suuri. Jos vielä kesällä haluan sen, voinen sen hyvällä omalla tunnolla ostaa (kaikilla säästyneillä rahoilla)...

palkinto

Rahaa jää todennäköisesti ihan mukavasti tässä kevään mittaan säästöön (edullisiin hankintoihin kun menee loppupeleissä jonkin verran rahaa.. 10 € toppi sieltä, 10 €huivi täältä... tiedättehän...) ajattelin ne tuon palkinnon lisäksi laittaa visusti säästöön. Säästörahoilla voidaan mennä vaikka etelään tai jotain. Säästyneillä rahoilla voisin mennä vaikka johonkin kauneushoitoon, niissä en yleensä käy koskaan.

Minkälaisia tavoitteita sulla on vuodelle 2016?

Ps: jos repsahduksia sattuu, lupaan raportoida niistä rehellisesti tänne.
Ps2: en ole vielä päättänyt kuuluvatko livekirpparit ostolakon piirin. Mitä mieltä olette?Kommentit

 1. No huh huh! Aikamoinen urakka!
  Tsemppiä vuoteen ja tavoitteeseen!

  Ja tuo laukku. On niin ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en saa tota laukkua mielestä... Ja luulen että ostolakko kaatui siihen. Löysin nimittäin saman laukun vihreänä tosi hyvästä alesta... Hitto mä oon toivoton. Ja joo... Tavoite on aika kova. Ja tiedätkö, nyt kun oon kieltäny itseltäni kaiken ni ei hyvä. Puuh.

   Poista

Lähetä kommentti