niin helppoa, mutta hyvää (merisuola focaccia)

Heipsan.

Näyttää vakavasti siltä, että tästä blogista on muodostumassa oikea leivontablogi (vitsi vitsi). Vaikka perjantaina haaveilinkin suklaisista leivonnaisista, päädyin tekemään ihan jotain muuta. Ja ihan ex tempore. Meillä oli safkana lihakeittoa ja ajattelin leipaista sen kaveriksi focacciaa. Ja ai nam että oli hyvää.

Merisuola focaccia
1 pussi kuivahiivaa
8 rkl oliiviöljyä
1 rkl sokeria
1 rkl suolaa
9 1/2 dl vehnäjauhoa
3 1/2-4 dl lämmintä vettä


voiteluun:
 oliiviöljyä
suolahippuja


  • sekoita kuivat aineet kulhoon. 
  • kaada joukkoon reilusti kädenlämpöinen (tai vähän lämpimämpi) vesi 
  • lisää öljy
  • vaivaa noin 10 minsaa
  • anna kohota n. tunti lämpimässä paikassa (kylmä uuni on aika hyvä)
  • kun taikina on kohonnut, levitä se pellille jossa on leivinpaperi.  Voit tehdä myös kaksi erillistä leipää jos haluat.
  • Voitele leipä runsaalla oliiviöljyllä. Ripottele päälle merisuolahippuja.
  • Paista uunissa 225 asteessa.
  • Nauti!!!!



Tämä on maailman helpoin resepti. Varsinkin jos sulta löytyy yleiskone. Aineet sekaisin ja vamos. Ja focaccia itsessään toimii kivana tarjoiluna vaikka illanistujaisiin. Tai sitten salaatin lisukkeeksi. Tästähän voi tehdä vaikka mitä variaatioita. Aurajuustoversio (yllättäen...) on yks mun lemppareista. 

Muksaa sunnuntaita!

ps. mahdoinkohan olla ainut nainen tällä planeetalla jota ei muistettu mitenkään erityisesti naistenpäivänä? Täytyy kai lahjoa itse itseään. Vaikka näin myöhässä :D


Kommentit