jäde joka hurmaa


Onkohan jo liian myöhäistä ja ehkä vähän hassuakin julkaista jäderesepti vielä tässä vaiheessa kesää? No, voihan sitä jätskiä syödä syksylläkin.  Tein kesällä kotijädeä, josta tuli tosi tosi hyvää. Tässä teillekkin resepti.


Toffee-Salmiakkijäätelö

Tarvitset:
1 prk kondensoitua maitoa (valmista toffeeksi keitettyä)
4 dl kermaa /flora vanillaa
2 dl maitoa
liraus glukoosisiirappia
turkinpippurirouhetta


Tee näin:

  • vatkaa kerma vaahdoksi
  • lisää joukkoon maito ja kondensoitu maito sekä liraus siirapia. Viimeistele seos turkinpippurirouheella. Jos jäde on makuusi liian makeata, lisää vähän maitoa.
  • Laita seos jäätelökoneeseen. Veivaa noin 45 min.  (jos et omista jäätelökonetta, laita jäde rasiaan ja  pakkaseen jäähtymään vuorokaudeksi)
  • koristele salmiakkirouheella
  • nauti

Makeaa viikonloppua!

Kommentit