Raikas sitruuna-mascarponekakku

 

Leivoin viikonloppuna herkullista sitruuna-mascarponekakkua. Se sai kotijoukoilta niin paljon kehuja, että ajattelin jakaa tämän kirpsakan kakun ohjeen teillekkin.

Sitruuna-Mascarponekakku
175g murokeksejä
n. 75 g voita
500g mascarpone juustoa
4dl kermaa
1 1/2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2 sitruunaa
2 limeä
1 liivatelehti
koristeluun strösseliä tai nameja

  • laita liivate likoamaan kylmään veteen. Laita irtopohjavuuan pohjalle ympyräksi leikattu leivinpaperi
  • Valmista pohja. Murskaa keksit (tehosekoittimessa tai käsin). Lisää joukkoon voisula. Taputtele keksi-voiseos vuuan pohjalle. Laita jääkaappiin odottamaan.
  • Notkista mascarpone, sekoita joukkoon sokerit (tomu ja vanilja). Purista joukkoon sitruunan ja limen mehut. Jätä vähän limen/ sirtuunan mehua (noin yksi puolikas) kuppiin syrjään liivatetta varten
  • Vatkaa kerma vaahdoksi
  • Sekoita kevyesti kermavaahto mascarponeseokseen. Maista seoksen makeus. Jos maistuu liian kirpsakalta, lisää sokeria. Jos taas maistuu liian makealta, laita lisää limeä tai sitruunaa
  • Kuumenna tilkka sitruunamehua kiehuvaksi. Puristele sitten liivate kuivaksi. Sekoita liivatelehti sitruunamehun sekaan. Kaada sitruunamehu ohuena nauhana mascarpone-kermaseokseen. Sekoita.
  • Kaada mascarpone-kermavaahto keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli. 
  • Koristele halutessasi (käytin keltaista, sitruunanmakuista strösseliä)
Mikäli olet suklaan ystävä (minä olen!), voit sekoittaa mascarponevaahtoon myös sulatettua valkosuklaata. Netistä luin myös yhden ohjeen, jossa pohjan rasva oli korvattu sulalla valkosuklaalla! Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla!

Mulla on huomenna edessä elämäni ensimmäinen blogitapahtuma. Ihan pikkasen jännittää! Onneksi sain kameran toimimaan. Löysin nimittäin vahingossa sen kadoksissa olleen laturin. Ja juuri kun ehdin laittaa uuden laturin akkuineen tilaukseen. Tää on niin tätä. No, ehkäpä ensi kerralla tavarat löytävät oikeille paikoilleen!

Iloista alkanutta joulukuuta! Tämä ja ensi viikko saattavat olla muuten blogin puolella tosi hiljaista aikaa. Kalenteriin on kertynyt jos jonkinlaista aktiviteettia. Mutta palailen tänne taas heti kun ennätän!

Siihen saakka moi! 

Ps: muistattehan, että instagram päivittyy vähän tiuhempaan tahtiin. Mun touhuja pääset seurailemaan vaikka tuosta sivupalkista klikkailemalla!




Kommentit

  1. Oivoi, kun näyttää herkulliselta, namskis.
    Tykkään mascarponesta kovasti, joten kiitos tästä ohjeesta!

    VastaaPoista
  2. Tsemppiä joulukiireisiin!
    Taidankin koittaa tätä kakkua itsenäisyyspäivän perinteisiin linnanjuhlavalvojaisiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!

      Tää on kyllä tosi herkullinen kakku, suosittelen kokeilemaan!

      Poista

Lähetä kommentti